ECC Cabries

Op 5 december vierde ik geen Sinterklaas, maar was ik in Cabries in Zuid-Frankrijk voor het laatste ECC toernooi van 2015.

We waren op vrijdagmiddag aangekomen en hadden in het hotel al ingeschreven en de wapens gecontroleerd. Op zaterdag moesten we om 8 uur al starten met de poule. Mijn poule ging goed, ik verloor 1 partij met 5-4, wat zonde was want die had ik kunnen winnen, en won er 4. Ik stond 48e na de poule en had een vrijstelling voor Tableau 256. Bij T128 won ik met 15-7 van een Italiaan en toen moest ik tegen een hele goede Rus op T64. Ik kon aardig meekomen maar op een gegeven moment liet ik een paar punten liggen en moest ik vanwege de tijd wel aanvallen. Jammer genoeg verloor ik met 10-15. Ik vond wel leuk om een keer tegen hem geschermd te hebben, maar de volgende keer liever wat later in het toernooi, want nu moest ik genoegen nemen met een 47e plaats van de 219 deelnemers en ik had wel wat hoger willen eindigen.

Op zondag deden we mee met de equipe wedstrijd. We waren niet hoog geplaatst, omdat de andere Nederlanders nog minder ver waren gekomen op de eerste dag.

In de poule wonnen we van een Amerikaans/Spaans team en het team uit Cabries. Daarna wonnen we na een inhaalrace op het einde van Denemarken. Toen moesten we tegen Lyon. Zij waren net te sterk en we verloren met 45-38. Uiteindelijk een 13eplaats van de 42 teams.

Cabries 9-12-2016 Equipe