Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Daniël Giacon, ik ben geboren op 25 november 2000 en woon in Aalsmeer. Ik beoefen de schermsport op het wapen floret.

Als kleuter speelde ik altijd piraatje. Alles wat ik in mijn handen kreeg gebruikte ik als zwaard. Als zesjarig jongetje ging ik bij schermen kijken en dat vond ik gelijk geweldig. Eerst schermde ik alleen maar voor het plezier, maar in 2009 vond mijn trainer Daniël Nivard dat het tijd was voor wedstrijden. De eerste wedstrijd waaraan ik deelnam, won ik gelijk en een maand later werd ik voor het eerst Nederlands Jeugd Kampioen. Vanaf dat moment ben ik vaker gaan trainen en steeds meer wedstrijden gaan doen. Ik train nu bijna dagelijks bij mijn club SchermCentrum Amsterdam (SCA) in het Frans Otten Stadion in Amsterdam en behoor tot de Nationale selectie. Sinds 2019 bezit ik de Internationale Talent Status bij het NOC-NSFMijn grote droom is deelname aan de Olympische Spelen en ik doe mijn best om dat doel te bereiken. 

Mijn team

Hoewel schermen een individuele sport is, heb ik inmiddels een onmisbaar team van mensen om mij heen dat mij begeleidt:

Mijn trainer Daniel Nivard

Het Floret Begeleidingsteam, dat bestaat uit: bondscoach Andrea Borella en de coaches Daniël Nivard, Matthijs Rohlfs, Jeroen Divendal en Floris Nonhebel.

Sinds 2016 ben ik onder behandeling bij fysiotherapeuten van Fysiomed. Ik train ook bij Fysiomed. 

Topsport Amsterdam en Stichting Amstelveens Sportbedrijf

Mijn mailadres is: dgiacon@hotmail.com

Via deze link kom je op een leuk filmpje waarin floretschermen wordt uitgelegd door Alexander Massialas.