3e Plaats in Italië

Op 25 november deed ik mee aan de Prima Prova Nazionale Giovani. Dat is een voorronde voor de Italiaanse jeugdkampioenschappen tot 20 jaar met maar liefst 159 deelnemers bij de heren floret.

Ik was daar als lid van A.S. Comini, de club van onze bondscoach Andrea Borella en het was een hele belevenis. Voor de poule moest iedereen op de loper staan en werd het Italiaanse volkslied gespeeld. Het tempo was ook bijzonder. Ik had na de poule mijn vest even uitgedaan om wat te eten, maar ik werd alweer opgeroepen voor de eerste eliminatie. Met 1 verliespartij in de poule moest ik vanaf Tableau 128 schermen. Meestal duurt de dag dan heel lang, maar hier was om half 3 ’s middags al de halve finale. Ik ben 3e geworden en zo stond ik op mijn 18e verjaardag op het podium in Ravenna.

’s Avonds heb ik bij de familie Borella mijn verjaardag gevierd en de dagen ervoor had ik meegetraind in Padova. De schermers en staf van Comini hebben mij echt een hele leuke tijd bezorgd en een superverjaardag!