Boedapest: Junioren Worldcup

Op 17 september was de eerste wedstrijd van het seizoen. Het was een Junioren Wereldbekerwedstrijd in Boedapest. Het was een sterk toernooi met de toppers uit Europa en de USA. Mijn poule ging wel OK. Ik verloor 2 partijen en won er 4. Daarmee stond ik 53e op het tableau van 175 schermers. De eerste eliminatie tegen Tamas Meszaros won ik met 15-12. Daarna moest ik bij Tableau 64 elimineren tegen de 18-jarige Rus Grigoriy Semenyuk. Hij was in 2015 2e op de Wereldkampioenschappen voor Cadetten, dus geen makkelijke tegenstander. De partij ging aardig gelijk op. Jammer genoeg verloor ik uiteindelijk net met 15-14. Dat was balen, ik had graag nog een ronde verder gewild. Uiteindelijk heb ik de 51e plaats behaald.

Ik de namiddag zijn we nog even de stad in geweest met onze coach Tamas die uit Boedapest komt.

Junioren Wereldbeker Boedapest 17 sept 2016 met Julian Fens, Daniel Giacon, Job de Ruiter, Olivier de Jong, Edo Zoons, Olivier Split, coach Tamas Kreiss en Marcella Split