Goud op NASST in Dubai

Afgelopen week heb ik in Dubai geschermd. Ik was uitgenodigd door mijn sponsor, Shahram Massoumi van Al Maasa, om mee te doen aan de Nad Al Sheba Fencing Championships. Dit is onderdeel van een heel groot sportevenement tijdens de Ramadan. Op zaterdag speelde ik de voorrondes en plaatste me redelijk makkelijk voor de finale.

Op maandagavond om 00.45 uur plaatselijke tijd speelde ik de finale tegen Alaaeldin Abouelkassem, die momenteel 16e op de wereldranglijst staat en op de Olympische Spelen van Londen in 2012 zilver won. Het was een super spannende partij. Ik kwam halverwege op een flinke achterstand (7-11), maar wist na een comeback in de extra tijd toch het winnende punt te maken. Uiteindelijk werd het 14-13 en kreeg ik de gouden medaille uit handen van de sjeik.