Mijn eerste Wereldbekerwedstrijd Junioren

Op 10 oktober heb ik mijn eerste wereldbekerwedstrijd bij de Junioren gespeeld. Vrijdag ben ik met mijn coach en één jongen die Junior is naar Leszno in Polen gereisd. We vlogen op Wroclaw en hadden een auto gehuurd om naar Leszno te rijden. De bestelde auto was er niet en ook een iets duurdere klasse niet en toen kregen we uiteindelijk een hele luxe Audi A5 mee. We gingen gelijk naar de zaal voor de wapencontrole. Dat was een grote chaos en een lange rij. De Italianen, de Belgen en de Nederlanders hebben elkaars spullen doorgegeven om te controleren, zodat niet iedereen in de rij hoefde te staan. Na de wapencontrole hebben we in het hotel een afhaalpizza gegeten. Het hotel was echt heel slecht, alles was stuk.

Op zaterdag was de wedstrijd. De lijst met deelnemers was wel indrukwekkend, echt veel goede Junioren waren er uit de USA, Rusland, Frankrijk, Italië enzo. Totaal waren er 160 schermers.

In mijn eerste partij in de poule schrok ik een beetje van het tempo en ik kreeg gelijk 5-0 om mijn oren. Daarna heb ik me kunnen aanpassen en uiteindelijk won ik 3 van de 6 partijen. Ik was in elk geval door naar de eliminatie. Bij Tableau 128 had ik een Russische tegenstander. Ik won de partij met 15-11. Toen moest ik tegen een Duitser. Ik verloor met 15-12. Achteraf had ik die partij kunnen en moeten winnen, maar met een plek bij de beste 64 was ik uiteindelijk wel heel tevreden. Ik ben 56 geworden en heb nu 2 punten op de wereldranglijst Junioren (17-19 jaar). Ook heb ik echt veel geleerd van deze dag. Hier kun je echt niet rustig aan opstarten, maar moet je gelijk super gefocussed zijn. Ook de sfeer is heel anders, minder relaxed dan bij de Cadetten.

Zaterdagavond hebben we superlekker gegeten in Leszno en op zondag moesten we alweer vroeg met onze Audi terug naar het vliegveld

.Junioren Wereldbeker 10-10-2015