WJK in Plovdiv

Van 1 tot 10 april zijn de Jeugd Wereld Kampioenschappen in Plovdiv.

Ik ben trots dat ik zowel voor de Cadetten als Junioren geselecteerd ben.

Ik scherm op:

2 april – Cadetten individueel

6 april – Junioren individueel

8 april Junioren Equipe (en als we de top 8 halen ook op 9 april)

Via deze link kun je me volgen.

 

Update 2-4 door het thuisfront:

Na een moeizame poule met 4 winst- en 2 verliespartijen stond Daniël als 35e geplaatst en moest hij bij Tableau 128 elimineren. De partij tegen Hamoud Hawtan uit Saoudi Arabië werd met 15-0 gewonnen. Op Tableau 64 rekende Daniël vervolgens af met Malte Westesson uit Zweden. Op Tableau 32 was Vladislav Mylnikov zijn tegenstander. In eerste instantie bouwde Daniël een flinke voorsprong op, maar al snel stond het 10-10. Bij 12-10 achterstand kreeg Daniël kramp en kon nauwelijks nog bewegen. Helaas 15-11 verloren van de uiteindelijke finalist en een 31e plaats van 119 deelnemers als eindresultaat.

 

 

Update 6-4 door het thuisfront:

Na een paar dagen rust, maakte Daniël vandaag zijn debuut op het WK voor Junioren. In de poule wist hij ook nu 4 van de 6 partijen te winnen. Hij stond daarmee 63e op het Tableau van 172 schermers. De partij op Tableau 128 werd op het nippertje gewonnen met 11-10. Daarna wachtte de Amerikaan Tourette dia als 2e geplaatst was. Deze was echt een maatje te groot. Daniël verloor 15-5. Uiteindelijk een mooie 50e plaats bij de Junioren!

Update:

Op zaterdag hebben we met de Junioren aan de landenwedstrijd meegedaan. Ons equipe was Job de Ruiter, Elisha Yuno, Edo Zoons en ik.

We wonnen van Mexico op tableau 32 en moesten toen tegen Italië. Job maakte 45-43 en wij waren superblij!

  

Maar toen werd de punt afgekeurd en kreeg Job rood. 44-44. Daarna kregen we weer een punt niet en verloren we 45-44. Dat was echt balen. Maar we zijn doorgegaan en wonnen van Engeland en Canada. Van Hong Kong met de wereldkampioen verloren we. Uiteindelijk zijn we 10e geworden.