WK Wuxi

Update 24-7:

In de partij tegen de Rus Safin bij Tableau 64 startte ik goed. Ik had een ruime voorsprong, maar helaas wist ik dit niet tot het einde toe vol te houden en ik verloor met 14-15. Wat een enorme teleurstelling… Uiteindelijk 59e geworden op dit WK.

Update 21-7:

Vandaag was de voorrondedag van het WK. Ik ben tevreden over mijn poule met 3 winst- en 2 verliespartijen. Ik had daarmee een vrijstelling voor de eerste eliminatie. De partij voor een plek op het hoofdtoernooi schermde ik heel slecht, maar won wel met 15-13 en dat is toch het belangrijkst. Ik heb me daarmee geplaatst bij de beste 64 schermers. Dinsdag moet ik het opnemen tegen Safin uit Rusland, die nummer 8 staat op de wereldranglijst.

Daniël Giacon plaatst zich voor de laatste 64!

Daniël Giacon NL plaatste zich vandaag voor het hoofdtoernooi van aanstaande dinsdag. Wij vroegen hem wat hij van zijn poule en eliminatie vond.En… wat staat er vanavond op het menu Daniël?#NSN #Interview #Wereldkampioenschappen

Geplaatst door Nederlands Schermnieuws op Zaterdag 21 juli 2018

 

Update 18-7:

Na twee dagen acclimatiseren en trainen in Shanghai bij Dulwich Fencing zijn we vandaag aangekomen in Wuxi.

Morgen gaan we naar de wapencontrole en rustig aan toewerken naar het toernooi op zaterdag. De zalen zien er geweldig uit.

https://www.facebook.com/schermnieuws/videos/273680130056924/

Op 21 juli ga ik schermen op het WK voor senioren in Wuxi (China). Ik ga samen met Eline Rentier  en coach Daniel Nivard Nederland op floret vertegenwoordigen. Het is voor de eerste keer dat ik buiten Europa ben en ik ben erg benieuwd naar de jetlag, het klimaat en het leven in China. De lange vlucht is me in elk geval meegevallen.

De link om het WK te volgen is: http://www.wuxifencing2018.cn/en/

Of: Fencing Time

Ik heb er heel veel zin in!