Hodey Cup

Op 12 en 13 september was er eindelijk weer een schermtoernooi. Op zaterdag deed ik op de Hodey Cup in Moers (Duitsland) mee met mijn eigen categorie. We moesten heel vroeg weg want om 8.30 moesten we al melden. Er deden 53 jongens bij de cadetten mee. Veel Duitsers maar ook Finnen en een grote groep Nederlanders. In de poule won ik alle partijen en ook de eliminaties gingen goed. In de finale moest ik tegen mijn clubgenootje van SCA. Ik verloor jammergenoeg met 15-13, maar was blij met mijn 2e plaats op dit oefentoernooi. Met mijn ouders bleef ik slapen in Moers en op zondag deed ik mee met de oudere categorie, de Junioren. Hier deden 25 jongens mee. In de poule verloor ik (onnodig) één van de vijf partijen, maar stond wel eerste van de poule en had een vrijstelling voor de eerste eliminatie. Toen won ik twee eliminaties en verloor ik de halve finale met 10-15, weer van een Nederlander. Ik was wel de enige cadet op het podium.
Met twee grote bekers ging ik weer naar huis. Ik ben tevreden over hoe het gegaan is, heb lekker geschermd en ik kijk uit naar de kwalificatietoernooien die vanaf oktober gaan beginnen.Hodey Cup 12 -9-2015 bekers