27e op WK Boedapest

Op 20 juli was het hoofdtoernooi van het WK in Boedapest. De eerste partij schermde ik tegen Ben Peggs uit Groot Brittanni├ź. Ik won deze partij met 15-8.

Daarna mocht ik voor het eerst dit WK in de zaal met de finalelopers, een mooie uitlichting en een zaal vol publiek schermen en voor het eerst in mijn leven werden er een zender en lampjes in mijn masker geïnstalleerd voor draadloze partij. Mijn tegenstander was de Italiaan Daniele Garozzo. Hij is de Olympisch kampioen van Rio. In het begin van de partij kon ik nog aardig meekomen, maar daarna ging hij los en ik verloor 6-15.

Ik ben superblij met mijn 27e plaats op dit WK. Het is een mooie afsluiting van een superleuk jaar.

Met het team (Elisha Yuno, Dirk Jan van Egmond en Quincy Dualeh en ik) speelden we op 22 juli tegen Korea. Wij stonden 30e op de wereldranglijst en Korea 5e. We hebben geknokt en kwamen goed mee. We verloren met 45-38. Dat betekende het einde van het WK, want alleen vanaf Top 16 worden alle plaatsen uitgeschermd. We zijn op de 28e plaats geeindigd.