92e in Parijs

Het eerste weekend van januari was de Junioren Wereldbeker in Udine. Omdat ik griep had, kon ik jammer genoeg niet meedoen. Na een paar rustige trainingen ben ik wel afgereisd naar Parijs om op 11 januari mee te doen aan de Challenge International de Paris (CIP). Dat is de grootste wereldbekerwedstrijd op floret voor senioren. Ik won 3 partijen in mijn poule en verloor er ook 3. Daarmee stond ik 114e op het preliminary tableau 256. De eerste eliminatie won ik met 15-12 van de Fransman Brenoit Journet. Bij T128 had ik de sterke Croaat Petar Files als tegenstander. Ik won de partij met 15-7. Om een plaatsje op het hoofdtableau van zaterdag te bemachtigen moest ik tegen Andras Nemeth uit Hongarije schermen. Mijn energie was op en ik verloor 5-15.

.

Op zondag moesten we met het equipe tegen Rusland. We hebben 23-45 verloren van de uiteindelijke toernooiwinnaar.