Brons in Belgrado

Op 16 april was de poulefase van de Wereldbeker in Belgrado. Ik won alle partijen in mijn poule en was daarmee direct geplaats voor het hoofdtoernooi. Op zondag moest ik bij de Top 64 tegen de Hongaar Szemes. Ik won de partij met 15-10 en kwam toen tegenover de nr. 14 van de wereld, Massialas uit de VS te staan. Het was een hele spannende partij. Ik kwam terug van 11-14 achterstand naar 14-14 en maakte toen het beslissende punt (15-14). Daarna was Kumbla uit de VS mijn tegenstander. Ik won de partij met 15-10 en ook van de Braziliaan Toldo bij de Top 8 won ik 15-10. In de halve finale speelde ik tegen Marini uit Italiƫ. Ik verloor met 9-15, maar heb wel mijn eerst medaille op een Wereldbeker te pakken! Ik ben er superblij mee!

Achteraf hoorde ik dat dit de eerste Nederlandse medaille ooit is op een heren floret Wereldbeker. Dat maakt het extra bijzonder.