Brons op EJK!

Op 9 maart deed ik voor het eerst als Junior mee aan het EJK. We waren twee dagen eerder naar Sotsji gevlogen en al een beetje geacclimatiseerd. Ik won alle partijen in mijn poule en had daarmee een vrijstelling voor Tableau 64.

Bij Tableau 32 moest ik tegen de Duitser Gombos. Het was een moeizame partij die ik op tijd met 14-9 heb gewonnen. Daarna moest ik tegen de altijd lastige Belg Van Campenhout. Dit keer won ik, met 15-10. In de kwartfinale moest ik tegen Velluti Franzi uit Italië. Ik had nooit eerder van hem gewonnen, maar nu lukte het, zelfs met 15-7. De halve finale was tegen Filippi, een Italiaan van AS Comini, de club van onze bondscoach. Hij was sterker en ik verloor met 10-15. Maar voor het eerst stond ik op het individuele podium van het EJK en ik ben supertrots op mijn bronzen medaille.

Ik wil Daniel Nivard heel erg bedanken voor het coachen tijdens het EJK en alle trainingen voorafgaand. Je bent top!