Brons op Sista

Op zaterdag 24 september deed ik mee aan het Sista-MMIT toernooi in Amsterdam. Dit is een seniorentoernooi in de klasse Sateliet A. Dat betekent dat je er punten voor de wereldranglijst kunt halen.

Dora Barens-overwinning op Alexander Kahl Sista MMIT 24 sept 2016     dora-actie

Ik zat in een pittige poule. De partij tegen Daniel Dosa (de uiteindelijke winnaar van het toernooi) uit Hongarije verloor ik, maar de andere 5 partijen wist ik te winnen. Daarmee stond ik 10e op het tableau van 107 schermers. Voor de eerste eliminatie had ik een vrijstelling. Toen moest ik tegen een Ier. Ik won 15-12. Op tableau 32 moest ik tegen de Engelsman Bird. Daar was de uitslag 15-6. Bij tableau 16 was de Let Teteris mijn tegenstander. Ik vond hem lastig schermen en hij kwam goed terug na een achterstand, maar uiteindelijk won ik met 15-11. Daarmee stond ik in de top 8! Daar wachtte de Duitser Kahl op me. Dit is een equipelid  van het Seniorenteam van Duitsland. De partij ging lekker en ik won 15-10. In de halve finale tegen de Italiaan Bertolazzi ging het lang gelijk op. Jammergenoeg verloor ik met 15-13, maar ik ben superblij met mijn bronzen medaille! Ik heb hierdoor 2 punten op de wereldranglijst voor senioren behaald. Het was echt fijn dat mijn trainer/coach Daniël Nivard er vandaag bij was. Dank voor het coachen!

Na afloop moest ik naar de dopingcontrole, wat een drama is dat toch altijd.