Wilhelmus in Warschau

 

Op 6 februari ben ik met nog drie jongens en twee coaches  naar Warschau gevlogen voor het laatste ECC toernooi van dit seizoen. Dit was ook het laatste kwalificatietoernooi voor het WJK in april. Op zaterdag waren we al heel vroeg in de zaal. We hadden twee poulerondes. In allebei de rondes had ik alle partijen gewonnen en stond daarmee op een gedeelde eerste plaats op het tableau. De eliminaties gingen lekker, hoewel ik niet op mijn allerbest schermde. Ik won met 15-4, 15-3, 15-9, 15-4 en 15-7. Toen stond ik in de finale. Deze jongen was wel heel goed. Die had ik ook gewonnen met 15-12!

Er was een hele uitgebreide ceremonie met de Nederlandse vlag en het Wilhelmus en ik kreeg echt mooie prijzen: een hele zware toernooi medaille, een replica van de Olympische medaille van Munchen 1972 die een Pool uit Warschau had gewonnen, waar dit toernooi naar genoemd was (Witold Woyda), een verguld floret, een vaas en een horloge met stappenteller en hartslagmeter. ’s Avonds lekker in het hotel gegeten en even nagenieten. Op zondag deden we met de equipewedstrijd mee. We stonden als tweede geplaatst en wonnen twee keer met 45-19 en een keer met 45-34. Toen moesten we de finale schermen tegen het beste Poolse team. We konden jammergenoeg net niet winnen. De eindstand was 45-38. Weer kregen we een vaas en een oorkonde. Die hebben we maar verloot.

Omdat we best vroeg klaar waren zijn we nog de stad in geweest en hebben daar een feestmaal gehouden. Op maandagochtend vlogen we terug.

Weer een ‘eerste keer’… winnen op ECC toernooi.

team Warschau ECC 7-2-2016