Eden Cup en Leon Paul Cup

Op Eden Cup Londen 9-1-20169 januari deed ik mee aan de eerste Junioren Wereldbekerwedstrijd van het jaar, de Eden Cup, in Londen. Dat was een kwalificatietoernooi voor het WJK Junioren. Mijn poule liep niet echt lekker. Ik won 2 partijen en verloor er 3. Daarmee stond ik 78e van de 124 schermers. De eliminaties gingen wel supergoed, ik won er 6 op rij en verloor jammergenoeg in de halve finale van een andere cadet. Ik heb nu wel een bronzen medaille gewonnen op een Junioren World Cup. Dat is wel bijzonder! Ik vond het heel leuk dat mijn trainer/coach Daniel Nivard erbij was. Dat maakte het wel extra bijzonder. We hebben dit toch samen bereikt!

Op zondag deed ik mee met een Sateliet A toernooi, dat is een seniorentoernooi, de Leon Paul Cup.
In de poule won ik 4 van de 6 partijen. De eerste eliminatie won ik met 15-5. Toen moest ik tegen Peter Joppich die 4x wereldkampion is en brons heeft gewonnen op de Olympische Spelen in Londen. Ik vond het heel leuk om een keer tegen hem te schermen, maar verloor dik (met 5-15). Maarja, dan weet je hoe het echt moet! Blij met mijn 53e plaats.

Eden Cup 9-1-2016 Londen podium