Grieperige seizoensstart

Op vrijdag gingen we naar Londen voor de eerste toernooien van het seizoen. Onze vlucht werd gecancelled en uiteindelijk waren we pas rond 23.00 uur in ons hotel, terwijl we om 15.00 uur op Schiphol waren. Ik had al keelpijn, maar de volgende dag toen de Eden Cup, een Junioren Wereldbeker wedstrijd was, voelde ik me echt grieperig. In de poule 3 partijen gewonnen en 2 verloren. Daarmee stond ik 65e op het tableau van 173 schermers. De eliminatie tegen Landorph uit Denemarken ging goed, ik won 15-5, maar tegen de Italiaan Velluti Franzi kon ik geen tegenstand bieden. Ik verloor 4-15. Na de wedstrijd wat vitaminen en medicijnen gekocht en mijn hotelbed in gedoken.

Uiteindelijk ben ik 55e geworden, dit was vandaag het maximaal haalbare.

Op zondag was de Leon Paul Cup, een senioren satelliet toernooi. Ik voelde me nog steeds niet goed, maar wilde toch graag schermen.

In de poule won ik 4 van de 6 partijen en stond ik 71e op het Tableau van 207 schermers. De eliminaties gingen goed. Ik won van de Britten Melia en Peggs en vervolgens van de Canadees Lim. Voor een plaats bij de beste 8 schermers moest ik tegen Wallerand Roger. Helaas verloor ik met 15-9, maar ben blij met mijn 16e plek terwijl ik me niet lekker voelde.