Junioren Wereldbeker in Leszno

In het weekend van 28 en 29 november schermde ik in Leszno (Polen) op de Junioren Wereldbeker. We waren met een busje, gezellig maar een lange reis. Toen we aankwamen was er ook nog een enorme rij voor de wapencontrole. Gelukkig zat ik op zaterdag in de pouleronde van 11.00, dus ik hoefde niet heel vroeg aan de bak. De poule ging goed, 5 partijen gewonnen, 1 verloren. Ik had een vrijstelling voor T256 en vervolgens won ik T128 en T64. Tegen de Amerikaan Kumbla verloor ik 8-18 en daarmee was ik 21e geworden.

Op zondag deden we met het equipe mee (met Job de Ruiter, Edo Zoons en Olivier de Jong). We moesten tegen Hongarije en verloren 45-35. In de partij erna tegen Oekra├»ne heb ik maar 1 partij gespeeld. Ik wist de stand van 35-28 terug te halen naar 37-36, maar helaas verloren we alsnog met 45-39. De volgende partijen┬á tegen Turkije en Zweden wonnen we ruim en werden 13e van de 20 equipes. Na het equipe gingen we weer met het busje naar huis. We waren om 2 uur ’s nachts pas terug. Ik ben tevreden over mijn schermen dit weekend.