WK Leipzig

Op donderdag 20 juli zal ik mijn debuut maken op het WK voor senioren in Leipzig. De pouls starten om 15.30 uur.

Het systeem van het WK is dat de beste 16 schermers van de wereldranglijst zijn vrijgesteld voor de voorrondes. Zij schermen alleen op zondag 23 juli. De beste 16 schermers na de poule gaan ook rechtstreeks door naar zondag. De rest moet elimineren. De uiteindelijk top 32 van donderdag mag ook zondag schermen.

Via deze link is het WK te volgen.

Ik heb er zin in!

Het hele Nederlandse floretteam met bondscoach Andrea Borella

Bericht van het thuisfront 20 juli: Daniël heeft in de poule 4 partijen gewonnen en 1 partij met 5-4 verloren. Eén schermer was niet komen opdagen. Daarmee stond hij 33e na de poule en 17e op het tableau en was hij vrijgesteld voor tableau 128. Op tableau 64 won hij overtuigend met 15-4 en heeft zich daarmee geplaatst bij de 64 beste schermers die op zondag gaan schermen.

Daniël met coach Andrea Borella door naar T64 op WK senioren Leipzig 20-7-2017

 

Update 22 juli van het thuisfront:

Daniël schermt zondag 23 juliom 10.05 op loper 6 tegen de Ausralische Douglas. Hierbij de link naar de eliminatie. Klik op de lampjes (live) en kies baan 6 om de partij te volgen.

De partij werd verloren met 15-11 en leverde een 48e plaats op het WK op voor Daniël.

Update van het thuisfront: woensdag 26 juli schermt het Nederlandse equipe met naast Daniël: Sebastiaan Borst, Job de Ruiter en Elisha Yuno om 8.30 tegen Italië op de gele loper om een plaats bij de 16 beste teams.

Vandaag deden we mee aan de equipewedstrijd. We moesten gelijk tegen Italië. Mijn eerste partij ging lekker en kon ik zelfs winnen met 6-2, waardoor we op 10-7  voor kwamen. Jammergenoeg konden we daarna de Italianen niet meer bijhouden. We verloren 45-21 en lagen gelijk uit het toernooi.  Ik vond het wel leuk om tegen deze topschermers te spelen,  vooral omdat ze wereldkampioen werden.

Het WK was heel leuk om aan mee te doen en ik ben best tevreden hoe het gegaan is deze eerste keer. Hopelijk komen er nog heel veel WK’s waar ik aan mee kan doen. Ik wil iedereen die mij geholpen heeft graag bedanken. Vooral mijn trainer Daniel Nivard, bondscoach Andrea Borella en Anouar, Sander en Luuk van Fysiomed. Ook speciale dank voor Al Maasa en alle mensen die mij met geld geholpen hebben om naar het WK te kunnen gaan.