49e op CIP wereldbeker

Na twee jaar heb ik weer meegedaan aan een Wereldbeker, de Challenge International de Paris. Er waren veel COVID-19 maatregelen. Zo moesten we in door de organisatie aangewezen hotels slapen, werden we met een busje opgehaald van het treinstation en moesten we testen.

Op vrijdag 14 januari was de voorronde. Ik won 5 partijen in mijn poule en verloor er 1. Daarmee had ik een vrijstelling voor T256. Mijn eerste eliminatiepartij was tegen Elisha Yuno, mijn teamgenoot en trainingspartner. Dat is altijd heel vervelend. Ik won de partij en moest daarna tegen de Argentijn Marino. Ook deze partij won ik en daarmee was ik door naar het hoofdtoernooi.

Op zaterdag moest ik het bij de laatste 64 deelnemers opnemen tegen de Oostenrijker Poscharnig. Ik liep continu op een kleine achterstand en kon deze af en toe gelijk trekken, maar helaas verloor ik met 13-15. Daarmee had ik de 49e plaats op het toernooi. Daar ben ik blij mee na de situatie van het afgelopen jaar hoewel ik natuurlijk graag verder was gekomen.

Op zondag scherm ik nog met het team.