Top 64 in Cairo

Dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan een een toernooi in Afrika: het NBE wereldbekertoernooi in Cairo. Op vrijdag 25 februari was de voorronde. Het begon heel rommelig. Ik zat in de eerste poule (start 9 uur) en was al om half 7 met de bus naar de zaal. Toen we zouden starten bleek dat de poules gewijzigd waren, waardoor niet alle schermers op tijd waren voor de eerste pouleronde. Daarom werden alle poules uitgesteld naar 11 uur, dus voor niets zo vroeg opgestaan. Ik heb in de poule vijf partijen gewonnen en één verloren. Daarmee had ik een vrijstelling voor het preliminary Tableau 128. Om naar het hoofdtoernooi te kunnen, schermde ik (weer) tegen de Croaat Petar Files. Deze partij was pas om 7 uur ’s avonds, dus ik moest heel lang wachten. In Bonn had ik van Files verloren, maar nu lukte het me om te winnen met 15-12 en mocht ik door naar de beste 64 schermers op zaterdag.

De tegenstander op T64 was de Turk Martino Minuto. Het was een lastige partij waar we lang gelijk opgingen, maar helaas verloor ik uiteindelijk met 11-15. Daarmee werd ik 48e.

Op zondag deden Elisha, Teun en ik mee met het landentoernooi. We stonden als 20e op het tableau en wonnen de partij bij de T32 van Brazilië met 45-43 en dat betekende dat we alle plaatsen uit mochten schermen, na verlies tegen Italië en Georgie, wonnen we van Hongarije om vervolgens van Duitsland weer te verliezen. Daarmee hadden we de 14e plaats.

Om 9 uur ’s ochtends de poule checken (foto: A. Bizzi)