Top 16 Bourg la Reine

Op 7 en 8 januari heb ik meegedaan aan een Frans seniorentoernooi, de Challenge International des Hauts-de-Seine. We waren op vrijdag al gaan rijden en konden rustig eten in Bourg la Reine, vlakbij Parijs.

Op zaterdag verloor ik 1 partij in mijn poule en stond ik als 37e op het Tableau (zonder de mensen die al automatisch voor zondag geplaatst waren). Ik was vrijgesteld voor de eerste eliminatie en won op T128 en T64 zonder veel moeite. Daarmee was ik door naar de 2e dag!

Op zondag begonnen we weer met een poule. Deze was een stuk zwaarder. Ik won nu maar 2 van de 6 partijen. Gelukkig mocht iedereen elimineren.

Bij T128 won ik met 15-11, daarna versloeg ik mijn tegenstanders met 15-6 en 15-5. Om bij de beste 8 schermers te komen moest ik tegen Meddy Elice. Ik stond eigenlijk de hele partij op voorsprong maar na de pauze kon ik niet meer en stak ik steeds mis. Ik verloor met 14-15, echt heel jammer, zeker omdat ik voor een plaats bij de Top 8 €250,- aan prijzengeld had gekregen.